Sumeček pečený s dýní, paprikami a cibulí
Zase jednou jídlo připravené pěkně zdravě, zcela jednoduše a z jednoho pekáče. A navíc z ryby, které já osobně říkám ryba pro rybí začátečníky. Má jemné křehké maso, není v ní ani jedna kost a vůbec není cítit rybinou.
Pro 2 osoby :
Suroviny
- 1 PL oliváčku (nebo řepkového oleje)
- 300 g dýně hokaidó
- 250 g sumeček africký (Lidl)
- 100 g papriky (2 barvy)
- 1 čili paprička (nemusí být)
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- Sůl (já bylinková)
- 1 dcl vody nebo vývaru na podlití
- 1 citron
Postup
Dýni nakrájím na větší kousky, cibuli na kolečka, papriky na čtverečky, česnek na ten plátky. Rybu omyji, osuším ubrouskem, ze všech stran posolím bylinkovou solí a pokapu citronem, dám do pekáčku, obložím cibulí, česnekem a zeleninou, podliju, lehce zastříknu oliváčkem a dám péct na 190 st na cca 20 – 25 minut. Pokud se šťáva vypeče, před servírováním ještě maličko podliji, aby se zase udělala. Rybu ozdobím citronem, a spolu s pečenou dýni přeleju výpekem ze zeleniny. Nechte si chutnat! Evelýna
Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talířJak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte. Vaše Eva Evelýna Dosedělová



