Hodujte a hubněte s Evelýnou

Krůtí steak v pořádném bramboráku kila nepřidá

Díky zázrakům jménem lahůdkové sušené droždí (LSD) a Chia může tahle Čechy milovaná placka konečně být úplně bez mouky. A díky pečení v troubě také téměř bez tuku. Z nepříliš zdravé smaženosti se najednou v kombinaci s krůtím masem a bohatou zeleninovou oblohou vyloupnul chutný a vyvážený pokrm, který vám při hubnutí rozhodně žádné kilo navíc nepřidá

Jak na to?

Na dvě porce si připravte:

  • 10 g olivového oleje
  • 200 g krůtího masa (já použila steaky ze stehna)
  • 300 g brambor
  • 100 g cukety
  • 50 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý barevný pepř
  • hrst čerstvé majoránky (nebo lžička vrchovatá sušené)
  • trochu kmínu.
  • 1 PL  nabobtnalých Chia semínek

Postup:

Steaky si lehce naklepu přes mikrotenovou fólii (ne moc na tenko), trochu osolím a namelu na ně čerstvý barevný pepř. Na trošce oleje je rychle z obou stran osmahnu, aby se zatáhly. Nastrouhám cuketu a syrovou bramboru (1/2 nahrubo a 1/2 najemno), trochu osolím a po chvíli důkladně vymačkám vodu. Přidám jemně nakrájenou cibulku, lisovaný česnek, vajíčko, koření, nabobtnané Chia semínka a 2 vrchovaté lžičky lahůdkového droždí. Na plechu na sprejem postříkaný pečicí papír udělám dvě placky a na každou dám flák krůtího masa a zbytkem těsta ho překryji. Peču na 190 st. do růžova (cca 30 minut), na posledních 10 minut dávám obvykle horko vzduch.  

Na talíři si steak v bramboráku obložte bohatě svojí oblíbenou zeleninou (já, rukola, chery rajčátka a šalotka).

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou  Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř  Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte

Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Krematorium se vrací. Aneb, co se peče, neuteče..!
Tagy
Pokračovat ve čtení

Související články

Back to top button
Close
Close