Oslaďte si redukční dietu! Mandlový piškot s mátovým krémem a jahodami
Osvěžující lehoučká sladká laskomina bez bílé mouky a bez cukru je jako stvořená pro letní dny. Na malou dortovou formu (185 mm průměr) potřebujete:
Suroviny
- 2 vejce
- PL mandlové mouky
- 2 PL Xylitolu (nebo jiné sladidlo)
špetku soli - 200 g tvarohu (kostka)
- hrst čerstvé máty
- šťávu z 1/2 limetky
- cca 200 g čerstvých jahod
Postup:
Tuhý sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli opatrně zapracuji do mandlové mouky smíchané se žloutky a sladidlem (1PL). Peču na 190 stupňů cca 15 – 20 minut.
Z oslazeného tvarohu (1PL), limetkové šťávy a nasekané máty udělám krém. Jahody nakrájím na tenčí plátky a střídám vrstvu jahod a krému, měly by vám vyjít alespoň dvě. Zdobím jahodami, lístky máty, můžete stylově pohodit i pár plátků mandlí.
Před podáváním nechám odležet v chladničce. Limetka, máta a jahoda na mandlovém základě tvoří velice osvěžující kombinaci na letní dny. Tato verze je spíše méně sladká, kdo si potrpí na sladší, použije více sladidla.
Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talířJak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte.
Vaše Eva Evelýna Dosedělová



