Kávové řezy s tvarohovou pěnou, lehké jako vánek
Zase jen takový nápad, pokud vzbudí vaší pozornost, zkuste ho. Je to sladké, lehké, na chuť příjemné a k snídani nebo svačince ke kávičce jako dělané.
Jsou v tom bílkoviny, převážně jen zdravé tuky, minimum sacharidů a žádný bílý řepný cukr.
Na malou formu 25 x 15 x 6 cm jsem spotřebovala:
Suroviny
- 5 g Ghí
- 4 PL mletých mandlí (nebo ořechů)
- 1PL hruběji drcených ořechů
- 2 PL mletých vloček
- 3 vejce
- 30 g sušených brusinek (nebo rozinek či datlí)
- 2 rovné ČL instantní kávy Velvet
- 4 cl rumu
- 100 g tvarohu
- 2 PL Cottage sýru
- 1 PL zakysané smetany 8 %
- 3 PL Čekankového sirupu
- ½ ČL prdopeče ( prášek do pečiva)
- Pár kapek vanilkového aroma
Postup
Vejce rozmixuji s brusinkami, přidám mleté vločky a mandle, drcené ořechy, kávu a prdopeč. Kdo má rád více sladké může i trochu přisladit sladidlem. Směs rozprostřu v tenké vrstvě na dno formy vyložené pečpapírem, který jsem vymázla troškou Ghí.
Peču na 200 st, cca 15 minut. Po dopečení na ní lžičkou rovnoměrně nakapu rum a pomocí stěrky naliji směs žloutků našlehaných s čekankovým sirupem a zakysanou smetanou, tvarohem a Cottagem, do které jsem opatrně vmíchala sníh z bílků s pár kapkami vanilkové tresti V troubě uberu asi tak na 180 st. a zvolna dopeču dalších cca 15 – 20 minut. Nakonec vršek zapráším kávou a nechám vychladit.
Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talíř Jak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte.
Vaše Eva Evelýna Dosedělová



