Hodujte a hubněte s Evelýnou

Oslaďte si redukční dietu! Mandlový piškot s mátovým krémem a jahodami

Osvěžující lehoučká sladká laskomina bez bílé mouky a bez cukru je jako stvořená pro letní dny. Na malou dortovou formu (185 mm průměr) potřebujete:

Suroviny

  • 2 vejce
  • PL mandlové mouky
  • 2 PL Xylitolu (nebo jiné sladidlo)
    špetku soli
  • 200 g tvarohu (kostka)
  • hrst čerstvé máty
  • šťávu z 1/2 limetky
  • cca 200 g čerstvých jahod

Postup:

Tuhý sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli opatrně zapracuji do mandlové mouky smíchané se žloutky a sladidlem (1PL). Peču na 190 stupňů cca 15 – 20 minut.

Z oslazeného tvarohu (1PL), limetkové šťávy a nasekané máty udělám krém. Jahody nakrájím na tenčí plátky a střídám vrstvu jahod a krému, měly by vám vyjít alespoň dvě. Zdobím jahodami, lístky máty, můžete stylově pohodit i pár plátků mandlí.

Před podáváním nechám odležet v chladničce. Limetka, máta a jahoda na mandlovém základě tvoří velice osvěžující kombinaci na letní dny. Tato verze je spíše méně sladká, kdo si potrpí na sladší, použije více sladidla.

Hubněte zdravě s labužnící Evelýnou Snižování nadváhy je běh na dlouhou trať, tak si ho zpříjemněte. Prostě není nad správně naložený talířJak říkám s oblibou: Hodujte a hubněte.

Vaše Eva Evelýna Dosedělová

Nepřehlédněte:  Borůvkové řezy s tvarohovou pěnou a vaše kila tiše odplouvají….
Tagy
Pokračovat ve čtení

Související články

Back to top button
Close
Close